Opvask

Derfor skal du investere i en god opvaskemaskine

Det er blevet meget normalt at smide ud, når noget går i stykker. Det giver jo egentlig mening, for hvad skal man bruge det til, hvis det ikke virker. Det man typisk glemmer, er at det kan repareres. Faktisk glemmer vi det nogle gange så meget, at vi smider flere tusinde kroner lige ned i vasken. Et par klassiske eksempel på det, er tørretumbleren, vaskemaskinen og opvaskemaskinen. De findes alle tre i størstedelen af alle hjem, og bruges til dagligt. Men alligevel smider vi dem ud, uden at give dem en ekstra chance. Hvad gjorde du, sidste gang noget hjemme hos dig var i stykke? Svaret er højest sandsynligt: ”Jeg smed det ud”, med mindre det var bilen, huset eller lign. Men hvordan stopper vi den her bølge med at smide det ud, i stedet for at reparere? Det er der 2 løsninger på.

 

Køb noget der holder

Den første løsning går ud på at investere i noget der holder. I stedet for at købe den billlige opvaskemaskine, skal du altså købe den der koster lidt mere, men som er den bedre opvaskemaskine på længere sigt. Når du køber den der holder i længe, frem for at købe den billige, gør det gavn på flere måder. For det første er det meget bedre for klimaet. Generelt er der tendens, verden over, til at smide ud når noget stopper med at virke. Det er ikke godt, for så udnytter vi ikke ressourcerne ordenligt. Derudover kan du i længden spare flere penge, end ved at købe en række billige opvaskemaskiner. Det kan du, da den dyrere holder længest, og lige så vel kan repareres.

 

Reparer i stedet for at smide ud

Den anden løsninger handler netop om ovennævnte om at reparere. Hvis man, i stedet for at smide ud, reparere sine maskiner, kan man spare mange penge. Det kan man fordi maskinen stadig kan klare sig i længe, også efter den er blevet repareret. Det, at den er blevet repareret, betyder jo ikke, at den er blevet dårligere, det er netop modsat. Den er blev fikset og kan holde i endnu længere tid. Hvis man kan vende tendensen til at smide ud, til at blive en tendens til at reparere, kan man altså udrette mange store ting. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke må smide ud, men at man skal tænke over, hvorvidt det kan repareres.